Ημερολόγιο Αναμνήσεων για γονείς και παιδιά

Ημερολόγιο Αναμνήσεων για γονείς και παιδιά

Όσοι βρίσκονται κοντά σε παιδιά ξέρουν ότι αυτά μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα, σαν ένα κλείσιμο ματιού. Τι πιο όμορφο ένας γονέας να έχει στα χέρια του ένα Ημερολόγιο Αναμνήσεων, όπου θα σημειώνει πληροφορίες που αφορούν την ανάπτυξή του παιδιού του και τα κατορθώματα που αυτό πετυχαίνει κάθε χρονιά. Αν όλα αυτά είναι συγκεντρωμένα μαζί με υπέροχες δραστηριότητες και πληροφορίες, ώστε να δημιουργήσει παρέα με το παιδί του ένα υπέροχο βιβλίο αναμνήσεων που αφορά την παιδική του ηλικία;

Αυτό είναι ένα Ημερολόγιο Αναμνήσεων για κάθε γονέα ή φροντιστή που θέλει να φτιάξει ένα μοναδικό ενθύμιο για το παιδί του, με τη βοήθεια του παιδιού του. Ένα ενθύμιο που βοηθήσει το παιδί του να μάθει και να θυμηθεί περισσότερα για τον μικρό του εαυτό. Μια τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουν μαζί υπέροχες αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή!

Ένα πρωτότυπο δώρο για κάθε γονέα και το παιδί του!

Τι θα βρεις σε αυτό το Ημερολόγιο Αναμνήσεων

Το Ημερολόγιο ξεκινά με τις προσωπικές πληροφορίες του παιδιού για το οποίο αναφέρεται το συγκεκριμένο Ημερολόγιο Αναμνήσεων, με τη βοήθεια του οποίου θα περάσετε χρόνο για να το γράψετε. Ακολουθεί ένα συγκεντρωτικό Photo Gallery για κάθε μήνα, για να κολλήσεις τη φωτογραφία του παιδιού σου και να δεις την ανάπτυξή του στο τέλος του χρόνου. Ακόμη κι αν δεν έχεις υποδεχτεί το μωρό σου, μπορείς να προσθέσεις φωτογραφίες με τα υπερηχογραφήματα στους αντίστοιχους μήνες. Να θυμάσαι πως μπορείς να ξεκινήσεις ανά πάσα στιγμή (και μήνα) τη συμπλήρωση του Ημερολογίου. Το Ημερολόγιο συνεχίζεται με δύο υπέροχα γραφήματα για την ανάπτυξη και πτώση των νεογιλών δοντιών, τα οποία μπορείς να συμπληρώσεις στον ειδικό πίνακα πώς βίωσε το παιδί σου την οδοντοφυΐα του. Κάθε μήνας του χρόνου ξεκινά με μια σελίδα με τις προτιμήσεις του παιδιού, αναφορές στα κατορθώματά του, την ανάπτυξή του, τους φίλους που γνώρισε, τα μέρη που επισκέφτηκε κ.ά. Λίγο πριν το τέλος, υπάρχει ένα έντυπο για γονείς με τα 20 “Α” για μια νέα, καλή χρονιά χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες (Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ, γονεϊκότητα, καθημερινότητα, κριτική τρίτων και τη σχέση γονέα-μωρού), 10 λόγοι που σου εξηγούν γιατί να κάνεις βρεφικό μασάζ με το μωρό σου, ενώ στην επόμενη σελίδα θα βρεις απαντήσεις στο ερώτημα “Γιατί να επιλέξεις το πρόγραμμα Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ” ανάμεσα στα διάφορα που υπάρχουν διαθέσιμα. Το Ημερολόγιο Αναμνήσεων ολοκληρώνεται με τα συγκεντρωτικά Ημερολόγια για το 2024 και το 2025. Με έντονα γράμματα αναφέρονται οι αργίες κάθε έτους στις αντίστοιχες ημερομηνίες. 

Κάθε μήνας περιλαμβάνει:

  • μια σελίδα με στοιχεία για το Ημερολόγιο Αναμνήσεων,
  • μια σελίδα με ελεύθερο χώρο για να αφήσει το παιδί σου τη φαντασία του ελεύθερη και για να δημιουργήσει τη δική του καλλιτεχνική δημιουργία του μήνα,
  • μια σελίδα με ειδικό χώρο για να κολλήσετε την αγαπημένη σας φωτογραφία του μήνα,
  • ένα θεματικό φύλλο δραστηριοτήτων εμπνευσμένο από τα δρώμενα του συγκεκριμένου μήνα*.

Τα θεματικά φύλλα δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν:

  • λίστα με τα παιδικά βιβλία που διαβάσατε και αγαπήσατε την χρονιά που συμπληρώνετε το Ημερολόγιο. Μπορείτε να τα συμπληρώνετε είτε κάθε μήνα, είτε στο τέλος της χρονιάς συγκεντρωτικά,
  • μια κατασκευή με δύο αποκριάτικες μάσκες,
  • ένα κείμενο για το πώς θα περάσετε την Καθαρά Δευτέρα,
  • μια κατασκευή για πασχαλινή κάρτα,
  • μια κατασκευή για πασχαλινό παιχνίδι,
  • ειδικό χώρο για την αναμνηστική σχολική φωτογραφία,
  • πληροφορίες για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού,
  • ένα κείμενο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς,
  • μια σελίδα για να κολλήσετε τη δική σας αγαπημένη συλλογή με οικογενειακές φωτογραφίες σας,
  • μια αφίσα με δραστηριότητες για αντίστροφη μέτρηση (advent calendar) Χριστουγέννων,
  • ένα γράμμα για τον Άγιο Βασίλη, αν είναι μια παράδοση και κομμάτι των εορτών στη δική σας οικογένεια,
  • τέσσερις Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές για να τις ζωγραφίσει όπως θέλει το παιδί σας.
* Κάποια θεματικά φύλλα δραστηριοτήτων περιέχουν κάποια προσχέδια, τα οποία μπορούν να κοπούν και να χρησιμοποιηθούν ως πατρόν σχεδίασης στα υλικά της προτίμησής σας. Αφήστε και οι δύο τη φαντασία σας ελεύθερη κι ας έχει το παιδί την πρωτοβουλία στην κατασκευή, αφήνοντας τη δική του μοναδική πινελιά στην κατασκευή που κάνετε. Όταν θα δει μετά από χρόνια το Ημερολόγιο Αναμνήσεων, ίσως θυμηθεί ξανά το παιδί της συγκεκριμένης ηλικίας και να αναβιώσει υπέροχες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία.
 

Να θυμάσαι:

 1. Μπορείς να συμπληρώσεις τόσο εσύ, ως γονέας/φροντιστής, όσο και το παιδί σου στο Ημερολόγιο Αναμνήσεων.
 2. Μπορείτε να το ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή του έτους θελήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να γράψετε στην αρχή κάθε μήνα το έτος.
 3. Μπορείτε να συμπληρώσετε τις δικές σας μοναδικές πληροφορίες, εφόσον δεν υπάρχουν αντίστοιχες να γράψετε στα υπάρχοντα πεδία. Για παράδειγμα, στο πεδίο “Λέξεις που δημιούργησα” μπορείτε να γράψετε τους “φίλους που γνώρισα” για τον συγκεκριμένο μήνα, αν το παιδί σας δεν είπε λέξεις με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.
 4. Σημασία έχει η διαδικασία και όχι το τελικό αποτέλεσμα. Ας είναι αυτό το Ημερολόγιο Αναμνήσεων μια ωραία δραστηριότητα που θα ενισχύσει τον δεσμό μεταξύ σας και θα σας βοηθήσει να περάσετε ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο μαζί.

Σχετικές Πληροφορίες

Τιμή λιανικής πώλησης (συμπ. ΦΠΑ): €12,90 

Συγγραφέας

Έλενα Γκίκα

Εκδόσεις

Μαζί με Αγάπη (αυτοέκδοση)

ISBN

978-618-87046-0-2

Σελίδες

100

Έτος Έκδοσης

Ιανουάριος 2024

Είδος

Ημερολόγιο

Εξώφυλλο

Μαλακό

Πατώντας το κουμπί “Απόκτησέ το” θα μεταφερθείς στο ασφαλές περιβάλλον πληρωμών μέσω Stripe. Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία για να ολοκληρωθεί η παραγγελία σου και να μπορώ να σου την αποστείλω. Για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση αποθήκευσε την σελίδα επιβεβαίωσης πληρωμής και στείλε την στο email: orders@mazimeagapi.com .

Σε περίπτωση που επιλέξεις αποστολή με BoxNow, δεν υπάρχει χρέωση μεταφορικών μέχρι 20/03/2024. Αν επιλέξεις κάποιον άλλον τρόπο αποστολής (courier, ταχυδρομείο), θα σου σταλεί κωδικός πληρωμής με τη χρέωση των μεταφορικών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσει το Ημερολόγιο το ταξίδι του για να σε βρει! Δες εδώ τους τρόπους αποστολής .

 

Ξεφύλλισέ το!

Αγαπημένες επιχειρήσεις

Το Ημερολόγιο Αναμνήσεων έγινε πραγματικότητα με τη στήριξη των παρακάτω αγαπημένων επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα: Η φύση στο πιάτο (Μαρίνα Τζιοβάρα), Paper kittens Online Βιβλιοπωλείο (Χριστίνα Κωνσταντουδάκη), Elismadeit (Ελισάβετ-Ειρήνη Μιχαηλίδου), Κόσμημα Μπουζάκης (Λευτέρης Μπουζάκης), Λιλιπούπολη (Αγάπη Καπανιέρη και Αργυρώ Βαρανάκη), Biomed (Γιώργος Τζομπανάκης), Babylook (Αρχόντισσα Γιαννουδάκη), Kerdos property (Έφη Σγουράκη και Παρασκευή Τζουγκαράκη), η ομάδα του mpomponieracenter.gr, Lifetree (Ειρήνη Παπαδάκη)

Φύση στο πιατο

κοσμημα μπουζακησ