Συχνές Ερωτήσεις για το Βρεφικό Μασάζ - Infant Massage by Helen

Αν έχεις κάποια άλλη ερώτηση σχετικά με τις υπηρεσίες Βρεφικού Μασάζ που προσφέρω ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ επικοινώνησε μαζί μου για να τη συζητήσουμε.

Τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ απευθύνονται σε γονείς ή φροντιστές με μωρά ηλικίας 0-12 μηνών ή παιδιά με αναπηρία έως 7 ετών.
Μπορούν να συμμετάσχουν και οι δύο γονείς, αν οι ίδιοι το επιθυμούν και το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις τους.

Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για κάθε κατηγορία Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ, καθώς και τα προνόμια που αποκτάς με την εγγραφή σου σε αυτά, εδώ.

Οι Εκπαιδεύσεις απευθύνονται σε γονείς με παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας, σε μέλλοντες ή υπό σκέψη γονείς, σε φροντιστές μωρών ή μικρών παιδιών, σε εκπαιδευτικούς, σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με μωρά ή μικρά παιδιά (π.χ. επαγγελματίες υγείας, παιδαγωγοί). Γενικά, οι Εκπαιδεύσεις είναι ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό και έχουν στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη σε θέματα που αφορούν το βρεφικό μασάζ, το υγιές και τρυφερό άγγιγμα και τη θετική διαπαιδαγώγηση.

Στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια δεν γίνεται επίδειξη μαλάξεων του προγράμματος Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ. Είναι αποκλειστικά ενημερωτικού χαρακτήρα.

Με την εγγραφή σου στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ θα λάβεις:

 • Το έντυπο γονέων με τις τεχνικές των μαλάξεων και επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες.
 • Ένα μπουκαλάκι με βιολογικό αβοκαντέλαιο, ψυχρής έκθλιψης για τη ρουτίνα των μαλάξεων.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης με την ολοκλήρωση και των 5 Μαθημάτων για σένα και το μωρό σου.
 • Συνεχή υποστήριξη σχετικά με την ορθή πρακτική του βρεφικού μασάζ.
 • Επιστημονικά άρθρα σχετικά με τα θέματα θεωρίας και το βρεφικό μασάζ.
 • Δωρεάν συμμετοχή στα webinars για όλη την τρέχουσα χρονιά.
 • Έκπτωση 10% στην αγορά προσωποποιημένων προϊόντων Infant Massage by Helen ή έλαιου αβοκάντο.
 • Προτεινόμενη λίστα βιβλίων (γονεϊκότητας και παιδικών εικονογραφημένων) σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΑΙΜ.

Επειδή μου αρέσουν οι εκπλήξεις, μπορεί να ανακαλύψεις και κάποια επιπλέον προνόμια από τα ήδη υπάρχοντα!

Ο κύκλος Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ περιλαμβάνει 5 εβδομαδιαίες Συναντήσεις διάρκειας 60-90 λεπτών. Υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες Συναντήσεις, κατόπιν συνεννόησης και διαθεσιμότητας, Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει επιπλέον κόστος συμμετοχής.

Τα Online Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ γίνονται μέσω της πλατφόρμας του zoom. Τα στοιχεία εισόδου σου αποστέλλονται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σου, μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες, ώστε η συμμετοχή σου να είναι μια ευχάριστη διαδικασία για σένα και το μωρό σου.

Τα δια ζώσης Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ γίνονται στο Baila Studio (Κωνσταντινουπόλεως 55). 

Υπάρχει η δυνατότητα τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ να γίνουν στον προσωπικό σου χώρο, στο σπίτι σου. Αναλόγως σε ποια περιοχή είναι, ίσως ισχύουν πιθανές χρεώσεις (π.χ. μεταφορικά). Στην περίπτωση, που θα επιλέξεις Ατομικά Μαθήματα, υπάρχει διαφοροποίηση στην τιμή. 

Μπορείς να δεις όλα τα πακέτα των υπηρεσιών, ακολουθώντας τον σύνδεσμο εδώ

Φυσικά!

Πιστεύω πως το “μαζί” κάνει τη διαφορά και είναι υπέροχο να συμμετάσχει και ο/η σύντροφός σου στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ.

Προτείνω, όμως, στα Μαθήματα να μην αλλάζετε θέσεις και κάνετε εναλλάξ μασάζ με το μωρό σας, για να υπάρχει αρμονία και ρυθμός. Θα υπάρχουν πολλές στιγμές στην καθημερινότητά σας που μπορείτε να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για το βρεφικό μασάζ, αποκομίζοντας τα οφέλη του στον μέγιστο βαθμό και οι δύο σας σε ξεχωριστό χρόνο.

Στην περίπτωση που θα είστε και οι δύο παρόντες στα Μαθήματα, ο ένας από τους δύο σας θα κάνει μασάζ με το μωρό, ενώ στον άλλον θα δοθεί ειδική εκπαιδευτική κούκλα, ώστε να κάνει κι αυτός πρακτική στις μαλάξεις του μασάζ. Οι υπόλοιπες παροχές των Μαθημάτων θα είναι κοινές μεταξύ σας.

Για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας στην εκπαιδευτική εμπειρία του Μαθήματος, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός γονέων/φροντιστών που μπορούν να παρακολουθήσουν τα Μαθήματα.

Ο μέγιστος αριθμός ανά οικογένεια είναι 2 ενήλικες (+ το μωρό), ενώ οι συνολικοί ενήλικες δεν θα υπερβαίνουν τους 8. Κάποιες διαφοροποιήσεις στον αριθμό μπορούν να γίνουν κατόπιν συνεννόησης.

Πριν την έναρξη του κύκλου Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ και πριν από κάθε Μάθημα, θα λάβεις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του εκάστοτε Μαθήματος και τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου για να έχεις την καλύτερη εμπειρία. Οπότε δεν χρειάζεται να θυμάσαι από τώρα, όσα αναφέρονται παρακάτω.

Για το θεωρητικό μέρος, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι/στυλό για να σημειώνεις ό,τι σου κάνει εντύπωση και θα ήθελες να κρατήσεις για να θυμάσαι.

Για το πρακτικό μέρος των Μαθημάτων, θα χρειαστείς:

 • το δωρεάν μπουκαλάκι με βιολογικό αβοκαντέλαιο ψυχρής έκθλιψης, το οποίο θα έχεις ήδη παραλάβει πριν το Μάθημα (για online Μάθημα) ή θα σου δοθεί στο πρώτο Μάθημα από την Εκπαιδεύτρια. Στο Εισαγωγικό Μάθημα δίνεται ένα δείγμα του ίδιου ελαίου, ώστε να χρησιμοποιήσεις στο πρακτικό μέρος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το δικό σου λάδι καρπού (π.χ. αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας κ.ά),
 • το έντυπο γονέων με τις αναπαραστάσεις των μαλάξεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες (θα σου δοθεί μετά την εγγραφή σου, μαζί με το λάδι),
 • (προαιρετικά) μια μεγάλη πετσέτα και μια μαξιλαροθήκη.

Για τη φροντίδα του μωρού και τις πιθανές ανάγκες του κατά τη διάρκεια των Μαθημάτων:

 • είδη φροντίδας (πάνες, αλλαξιά με ρούχα, πετσετάκι),
 • το γάλα του, σε περίπτωση που χρειαστεί να το ταΐσεις,
 • ένα μικρό αδιάβροχο στρώμα ή ένα κουβερτάκι στο πάτωμα (θα υπάρχουν ειδικά στρώματα στο πάτωμα) για να καθίσεις εσύ και να ξαπλώσει το μωρό σου πάνω του.

Για σένα:

 • Επίλεξε άνετα ρούχα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις με ευκολία το πρακτικό μέρος των μαλάξεων και δεν θα σε πιέζουν.
 • Δημιούργησε μια γωνιά άνεσης κατά τη διάρκεια των Μαθημάτων, έχοντας μαζί σου ένα μπουκάλι με νερό ή/και κάποιο υγιεινό σνακ.

Φυσικά, μη ξεχάσεις το μωρό σου και τον υπέροχο εαυτό σου!

Ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ, η επίδειξη των μαλάξεων γίνεται ΜΟΝΟ σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα. Μόνο οι γονείς/φροντιστές επιτρέπεται να κάνουν μασάζ με το μωρό τους, καθώς ο στόχος του προγράμματος του ΙΑΙΜ είναι η σύνδεση και η βαθύτερη επικοινωνία του γονέα/φροντιστή με το μωρό του. Δεν χρειάζεται καμία παρεμβολή από τρίτους για να επιτευχθεί αυτό!

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση που ανησυχεί τους περισσότερους γονείς που έρχονται για πρώτη φορά στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ.
Στον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ), πιστεύουμε πως το μωρό είναι ο δάσκαλος όσον αφορά την εύρεση της ιδανικής στιγμής για βρεφικό μασάζ. Και αυτό γιατί το μωρό αποφασίζει αν θα ξεκινήσουμε το βρεφικό μασάζ ή όχι, ή πότε θα σταματήσουμε να κάνουμε τις μαλάξεις. Το μωρό είναι ο δάσκαλος και ο γονέας ο ειδικός για το μωρό του.

Στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ θα μάθεις αναλυτικά πώς να “διαβάζεις” τα σινιάλα δέσμευσης και αποδέσμευσης που δίνει το μωρό σου, για να καταλάβεις αν και πότε είναι η ιδανική ώρα για να περάσετε ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο μαζί του, μέσω του βρεφικού μασάζ.

Φυσικά!

Είναι φυσιολογικό να ξεχάσεις κάποια μάλαξη ή τον λόγο που κάνουμε μια μάλαξη με συγκεκριμένο τρόπο και κατεύθυνση. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να έχεις την καλύτερη εμπειρία κατά την εκμάθηση της υπέροχης τέχνης του Βρεφικού Μασάζ σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΙΑΙΜ. Αυτό σημαίνει πως είμαι πάντα διαθέσιμη να επικοινωνείς μαζί μου αν έχεις τυχόν απορίες ή θέλεις να συζητήσουμε κάτι που σε προβληματίζει σχετικά με τις μαλάξεις. Αυτό ισχύει ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ. 

Να έχεις υπόψη σου ότι όλες οι μαλάξεις επαναλαμβάνονται σε κάθε Μάθημα και μετά προστίθεται ένα νέο μέρος για τις μαλάξεις. Η επανάληψη είναι η μητέρα κάθε μάθησης, σωστά;

Στον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ), συστήνουμε οι γονείς να χρησιμοποιούν βιολογικό λάδι, φυτικής προέλευσης και ψυχρής έκθλιψης για να κάνουν μασάζ με το μωρό τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιλογή αυτή όπως και οφέλη: είναι βρώσιμα, δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες που ίσως ενοχλήσουν το δέρμα του μωρού, βοηθούν την ενυδάτωση του δέρματος και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ, οι γονείς μαθαίνουν αναλυτικά τους λόγους που συστήνουμε ένα λάδι με αυτές τις ιδιότητες, όπως και ποια λάδια ή λοσιόν είναι καλό να αποφεύγονται για τη συγκεκριμένη χρήση στο μασάζ.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι απλώς συστάσεις. Ο κάθε γονέας και η κάθε οικογένεια αποφασίζει η ίδια ποιο προϊόν θα χρησιμοποιήσουν για το μασάζ με το μωρό τους.

Υπενθύμιση: Με την εγγραφή σου στα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ, θα λάβεις ένα μπουκαλάκι βιολογικό αβοκαντέλαιο, ψυχρής έκθλιψης δώρο από εμένα για σένα! Δες τις υπόλοιπες παροχές με την εγγραφή σου εδώ.

Το κλάμα του μωρού μπορεί να δημιουργήσει έντονα ή αρνητικά συναισθήματα (π.χ. ενοχής) στους γονείς. Μπορείς ανά πάση στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από τη ροή του Μαθήματος και να ανταποκριθείς στις εκάστοτες ανάγκες του μωρού σου, χωρίς να αισθάνεσαι άβολα ή ενοχές γι’ αυτό. 

Έχοντας το μωρό σου αγκαλιά για να το ηρεμήσεις ή ταΐζοντάς το σε μια άνετη για εσάς θέση, μπορείς να συνεχίσεις να παρακολουθείς τη ρουτίνα του μασάζ, να ενημερώνεσαι για τα ειδικά θέματα θεωρίας που αναπτύσσονται σε κάθε Μάθημα και να συμμετέχεις στη συζήτηση με τους άλλους γονείς. Η ρουτίνα των μαλάξεων επαναλαμβάνεται σε κάθε νέο Μάθημα και προστίθεται μετά ένα νέο μέρος, οπότε μέχρι το τέλος των Μαθημάτων θα έχεις μάθει πολύ καλά όλες τις μαλάξεις. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολαβεί μεταξύ των Μαθημάτων θα έχεις αρκετές ευκαιρίες για να κάνεις εξάσκηση στις μαλάξεις που ήδη γνωρίζεις και μπορείς να τις βλέπεις στο Έντυπο Γονέων που θα έχεις λάβει με την εγγραφή σου και πριν το πρώτο μας Μάθημα. 

Στην περίπτωση που το μωρό σου κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του Μαθήματος, θα έχεις ήδη βιώσει ένα από τα οφέλη του βρεφικού μασάζ! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις εκπαιδευτικές κούκλες (ισχύει για τα δια ζώσης Μαθήματα) για να κάνεις σε αυτήν εξάσκηση στις μαλάξεις, εφόσον νιώθεις άνετα να έχεις το μωρό σου δίπλα να κοιμάται.

Για κάθε πρόκληση που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ, υπάρχει και μια λύση! Οπότε, μην ανησυχείς για οτιδήποτε συμβεί και είναι εκτός προγράμματος. Τα μωρά μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτα και αυτό είναι πλήρως σεβαστό και κατανοητό.

Φυσικά! Τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ είναι ευέλικτα ως προς το περιεχόμενό τους και έχουν σχεδιαστεί να χαλαρώνουν τον γονέα/φροντιστή και το μωρό. Αν το μωρό σου δείξει σημάδια πείνας, ακολούθησε αυτήν την ανάγκη για όση ώρα χρειαστεί. Μπορείς να παρακολουθείς τις μαλάξεις του μασάζ, ενώ κάθεσαι κάπου αναπαυτικά και ταΐζεις το μωρό σου. Αν χρειαστείς επανάληψη σε κάποια μάλαξη, μπορώ να την επαναλάβω όταν θα είσαι σε θέση να την εφαρμόσεις κι εσύ. Επίσης, μπορείς να συμμετέχεις κανονικά στη συζήτηση, αν το μωρό σου σού το επιτρέπει, αναφέροντας τις δικές σου απορίες ή ανησυχίες, και να μοιραστείς τη δική σας μοναδική εμπειρία.

Μην ανησυχείς! Συμβαίνει αρκετά συχνά απ’ ότι νομίζεις!

Ένα υπέροχο και πρωτότυπο δώρο για να κάνεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα που καλωσόρισαν το μωρό τους στην αγκαλιά τους, σε πάρτι αποκάλυψης φύλου μωρού ή baby shower! Συγχαρητήρια για την ιδέα σου αυτή. Η επιλογή σου θα αποτελέσει επένδυση για αυτή την τυχερή οικογένεια, η οποία θα σε ευγνωμονεί για μια ζωή για το δώρο σου!

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα δωροκάρτας για όλες τις υπηρεσίες, τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ ή τις Εκπαιδεύσεις. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις δωροκάρτα στο ποσό που εσύ επιθυμείς και να αφορά τα προσωποιημένα προϊόντα Βρεφικού Μασάζ – Infant Massage by Helen. 

Η διάρκεια της δωροκάρτας είναι 6 μήνες. Μπορείς να δεις εδώ τη μορφή της δωροκάρτας.

Ναι! Το πρόγραμμα Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ είναι απλό και κατανοητό απ’ όλους, μη παρεμβατικό και ασφαλές για όλους όσοι συμμετέχουν.

Αναλόγως την κάθε περίπτωση και τις ανάγκες που έχει κάθε μωρό, μπορεί ο γονέας να συμμετέχει μαζί με το μωρό του από τις πρώτες μέρες ζωής του μωρού. Γιατί αυτό που έχει μεγάλη σημασία στα Μαθήματα είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτά ο γονέας για να γνωρίσει καλύτερα το μωρό του, να συνδεθεί μαζί του και να βιώνει τη γονεϊκότητα με πιο θετικό τρόπο.

Μπορεί να προσαρμοστεί σε ποικίλες καταστάσεις, όπως σε δίδυμα/πολύδυμα μωρά, σε πρόωρα μωρά ή σε παιδιά με αναπηρία (μέχρι 7 ετών), αν η οικογένεια βίωσε μετακόμιση, διαζύγιο ή φυσικές καταστροφές (φωτιές, σεισμός, πλημμύρες), αν είναι μονογονεϊκή οικογένεια, αν το παιδί ξεκίνησε να φοιτά σε βρεφονηπιακό σταθμό, αν το μωρό ή η μητέρα βίωσαν τραυματικά τον τοκετό ή τη γέννηση, αν υπήρξε αποχωρισμός γονέα-μωρού λόγω νοσηλείας σε ΜΕΝΝ ή άλλη αιτία, σε υιοθεσία, αν η μητέρα βιώνει επιλόχειο κατάθλιψη, κ.ά.

Αν υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει ή υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνθήκη που ισχύει για τη δική σου οικογένεια, επικοινώνησε μαζί μου να τη συζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για σένα και την οικογένειά σου. Δες τους τρόπους επικοινωνίας, εδώ.

Φυσικά! Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές τα σχέδια ή οι επιθυμίες μας δεν έρχονται όπως προετοιμαζόμαστε και προγραμματίζουμε. Όσο πιο νωρίς γνωρίζεις ότι θα απουσιάζεις από το Μάθημα λόγω ασθενείας ή άλλου σοβαρού κωλύμματος, ενημέρωσέ με για να συζητήσουμε τις επιλογές που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.

Για το πρακτικό μέρος των Μαθημάτων, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα μείνεις πίσω καθώς σε κάθε νέο Μάθημα επαναλαμβάνουμε τις προηγούμενες μαλάξεις και προσθέτουμε τις νέες. Παρ’ όλα αυτά, επειδή μπορεί να θέλεις να ακούσεις και το θεωρητικό μέρος των Μαθημάτων, το οποίο είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον, μπορούμε να κανονίσουμε είτε ένα ατομικό Μάθημα να συζητήσουμε μαζί τα θέματα του Μαθήματος είτε μπορείς να συμμετέχεις σε μια άλλη ομάδα γονέων που κάνει το συγκεκριμένο Μάθημα.

Είναι τόσο όμορφο να έχεις παρέα μαζί σου στα Μαθήματα αγαπημένα πρόσωπα και να μαθαίνετε μαζί νέες δεξιότητες και τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας με το παιδί σας! Αν δηλώσετε μαζί με μια φιλική οικογένεια και παρακολουθήσετε τον κύκλο Μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ, θα έχετε η καθεμιά 15% έκπτωση στο πακέτο των 5 Συναντήσεων.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσεις τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ μετά την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου, αποκτώντας έκπτωση 40% για κάθε επιπλέον Μάθημα.

Τέλος, κάνε εγγραφή στο newsletter για να μαθαίνεις τις νέες προσφορές, δράσεις κι άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.