.

Βοηθός Μητρότητας

Η γυναίκα που φροντίζει τη μητρότητα

Βοηθός Μητρότητας είναι η παρουσία που φροντίζει και στηρίζει τη μητέρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό. Στηρίζει τις αποφάσεις σου μακριά από πεποιθήσεις. Ακούει τις ανησυχίες σου, απαντάει στις απορίες σου, συλλέγει για σένα πληροφορίες και σε ενημερώνει για τις επιλογές σου.

www.mitrotita.org

Τι είναι η Βοηθός Μητρότητας;

Η Βοηθός Μητρότητας είναι μια επαγγελματίας περιγεννητικής φροντίδας, η οποία σε ενθαρρύνει και σε ενδυναμώνει να ζήσεις την εμπειρία του τοκετού σου, υπενθυμίζοντάς σου τη δύναμη που έχει το ίδιο σου το σώμα να φέρει στον κόσμο το μωρό σου και να το αναθρέψει.

Διάβασε περισσότερα

Βοηθός Μητρότητας στον τοκετό: Γιατί να την επιλέξεις;

Η Βοηθός Μητρότητας κατά τον τοκετό παρέχει την απαραίτητη φροντίδα για την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας της μητέρας και του βρέφους, προσφέροντας πολυάριθμα οφέλη. Η γυναίκα που γεννάει, εκτός από την ιατρική παρακολούθηση, έχει ανάγκη από αγάπη, ενθάρρυνση, σεβασμό. Η Βοηθός Μητρότητας Τοκετού μπορεί να κρατάει το χέρι της γυναίκας που γεννάει, να τη χαϊδεύει, να τη βοηθάει με την κίνηση και την αναπνοή, να την ενθαρρύνει ότι όλα θα πάνε καλά ή απλά να βρίσκεται διακριτικά και σιωπηλά στο πλάι της.

Διάβασε περισσοτερα

Βοηθός Μητρότητας Λοχείας: Γιατί να την επιλέξεις;

Παραδοσιακά, στις ανθρώπινες κοινωνίες, η γυναίκα όταν γεννούσε είχε την συνεχή υποστήριξη από τις γυναίκες της οικογένεια ή της γειτονιάς της, οι οποίες προσφέρανε μέσα από την εμπειρία και τη σοφία τους αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια προκειμένου η μητέρα να προσαρμοστεί στο νέο της ρόλο. Δυστυχώς, στις μέρες μας τα περισσότερα ζευγάρια συνηθίζουν να μένουν μόνα τους μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Η Βοηθός Μητρότητας Λοχείας καλείται να πληρώσει το κενό που υπάρχει στην υποστήριξη του ζευγαριού μετά τον τοκετό.

Διάβασε περισσότερα

~ Βασικα στοιχεια ~

Όλες οι οικογένειες ωφελούνται από την παρουσία της Βοηθού Μητρότητας σε κάθε στιγμή της πρώιμης περιγεννητικής περιόδου

Το να επιλέξεις μια Βοηθό Μητρότητας να σε συντροφεύσει στα πρώτα βήματα του ταξιδιού της γονεϊκότητάς σου, ίσως είναι από τις πιο ωφέλιμες και σημαντικές αποφάσεις που θα πάρεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή λίγο αφού έρθει το μωρό σου στον κόσμο μας. 

Πηγή: www.dona.org

  • Όραμα

    Μια Βοηθός Μητρότητας για κάθε μητέρα ή οικογένεια που επιθυμεί να βιώσει τα οφέλη της παρουσίας της στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

  • Αποστολή

    Η αποστολή μιας Βοηθού Μητρότητας είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υποστήριξη σε κάθε μητέρα που το επιθυμεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας, έχοντας ως βάση για το επάγγελμα της Βοηθού Μητρότητας την εκπαίδευση που στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες και την πιστοποίηση διαφορετικών περιπτώσεων.

  • Αξίες

    Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Εύρος Πρακτικής των Βοηθών Μητρότητας, καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε τις διαφορές μας, ενθαρρύνουμε την συμμετοχή και παρέχουμε ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες και πληροφόρηση σε όλα τα μέλη μας και τους πελάτες μας. Ορίζουμε στην ποικιλομορφία ως ατομικότητα. Αυτή η ατομικότητα μπορεί να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων, όπως το προσωπικό στυλ, η ηλικία, η φυλή, το φύλο, η εθνικότητα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η γλώσσα, η σωματική ικανότητα, η θρησκεία, η οικογένεια, η ιθαγένεια, οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, η εκπαίδευση και οι εμπειρίες ζωής.

Πιστοποιημένες Βοηθοί Μητρότητας σε όλον τον κόσμο

Χώρες με Βοηθούς Μητρότητας

Πιστοποιημένες Βοηθοί Μητρότητας στην Ελλάδα

Λεπτά για να προσλάβεις μια Βοηθό Μητρότητας

Οικογένειες ωφελούνται από την παρουσία μιας Βοηθού Μητρότητας

Βασικές αξίες μιας Βοηθού Μητρότητας

Εμπιστοσύνη

Σεβασμός

Κατανόηση

Αγάπη

Συναντήσεις Εγκύων​

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος γεμάτη με ανάμεικτα συναισθήματα για κάθε γυναίκα, η οποία τη βιώνει με τον δικό της ξεχωριστό χρόνο προετοιμάζοντας τον εαυτό της και την οικογένειά της για αυτόν τον νέο ερχομό. Σε αυτήν τη προετοιμασία για να ξεκινήσεις αυτό το άγνωστο ταξίδι, σε προσκαλώ να μοιραστείς την εμπειρία αυτή με άλλες εγκύους σε ένα ζεστό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Οι Συναντήσεις Εγκύων είναι ο τέλειος τρόπος για να συνδεθείς και να γνωρίσεις άλλες μέλλουσες μαμάδες, να λάβεις επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση σχετικά με τον τοκετό σου και τις επιλογές που έχεις, να μάθεις χρήσιμες τεχνικές για μια άνετη εγκυμοσύνη και να ανταλλάξεις ιδέες και εμπειρίες με άλλες μητέρες.

Διάβασε περισσότερα

~ Ας κανονίσουμε ~

Μια συνεντευξη με τη βοηθο μητροτητασ

Ένα από τα βασικά βήματα για να προετοιμαστείς για τον τοκετό σου και να βιώσεις με θετικό τρόπο κάθε στιγμή της γονεϊκότητας, από το πρώτο λεπτό, είναι να βρεις τους κατάλληλους επαγγελματίες που θα σε πλαισιώσουν σε αυτές τις στιγμές.

Μια συνέντευξη με τη Βοηθό Μητρότητας που επιθυμείς να σε συντροφεύσει στον τοκετό ή στη λοχεία σου είναι ένα σημαντικό βήμα που είναι καλό να το κάνεις όσο πιο νωρίς γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος να απευθυνθείς σε μια Βοηθό Μητρότητας Τοκετού ή Λοχείας όσο κοντεύει ο τοκετός σου ή αφού γεννήσεις το μωρό σου. 

Αν και η εμπειρία ή η εξειδίκευση μιας Βοηθού Μητρότητας είναι βασικά στοιχεία που χρειάζεται να ψάξεις κατά την έρευνά σου, δεν είναι τα μοναδικά. Η σύνδεση που θα έχεις μαζί της είναι εξίσου σημαντική και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι έως και καθοριστική στο να έχεις όμορφες αναμνήσεις από τον τοκετό σου, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν με τον τρόπο που είχες προετοιμαστεί. 

"Duis vestibulum ipsum et tempor venenatis. Proin vehicula massa quis nulla posuere auctor. Curabitur at semper urna, a cursus ante. Donec convallis lobortis dictum. Duis diam ex, consectetur id neque ut, aliquet rhoncus magna. Sed non massa vel orci ultricies suscipit. Maecenas porta erat ac lectus interdum dignissim. Pellentesque commodo elementum congue."
John Doe
Gamer