Βρεφικό Μασάζ

Μια αρχαία τέχνη που αποδεικνύει τα οφέλη της καθημερινά!

Είναι γνωστό εδώ και αρκετές δεκαετίες ότι το άγγιγμα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή των βρεφών, όσο ο αέρας και το γάλα που πίνουν. Είναι η μοναδική αίσθηση που χωρίς αυτή, ένα βρέφος δεν μπορεί να επιβιώσει, ακόμη κι αν δέχεται τις απαραίτητες φροντίδες υγιεινής, όπως έχει τραγικά αποδειχθεί σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία εδώ και αρκετές προηγούμενες δεκαετίες, όπου μωρά που δεν τα άγγιξαν ποτέ πέθαιναν από μια ασθένεια που ονόμασαν “μαρασμό” ή όπως είναι πλέον γνωστή ως “αποτυχία στην ανάπτυξη” (“failure to thrive”).

Το βρεφικό μασάζ είναι μια αρχαία παράδοση για πολλούς πολιτισμούς, που πραγματοποιείται εδώ και αιώνες, με τη γνώση του να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Σε χώρες όπως η Ινδία, το Νεπάλ και η Νιγηρία, το βρεφικό μασάζ αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας του μωρού από την πρώτη μέρα της γέννησής του. Όπως αναφέρει και η ίδια η λέξη, το βρεφικό μασάζ γίνεται σε ένα βρέφος, δηλαδή σε ένα μωρό ηλικίας μέχρι 12 μηνών και περιλαμβάνει μαλάξεις στο σώμα του από κάποιον μεγαλύτερο που είτε βασίζονται σε κάποια συγκεκριμένη δομή, ρυθμό και πίεση είτε όχι. 

Στη Δύση, το βρεφικό μασάζ έγινε ευρέως γνωστό από τη Vimala McClure, ιδρύτρια του προγράμματος του ΙΑΙΜ και συγγραφέα του βιβλίου “Infant Massage, a Handbook for Loving Parents“, η οποία μέσα από την πολυετή εμπειρία και έρευνά της συνέθεσε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα με τεχνικές εμπνευσμένες από το ινδικό και σουηδικό μασάζ, τεχνικές γιόγκα και αρχές ρεφλεξολογίας.

Το πρόγραμμα Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ είναι ένα δοκιμασμένο πρόγραμμα για πάνω από 40 χρόνια, επιστημονικά τεκμηριωμένο με πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη του. Είναι απλό και κατανοητό απ’ όλους, μη παρεμβατικό και ασφαλές για όλους.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ του ΙΑΙΜ;