Βοηθός Μητρότητας - Doula

Η γυναίκα που φροντίζει τη μητρότητα

~ Μάθε περισσότερα ~

Τι προσφέρει μια Βοηθός Μητρότητας

Στόχος των υπηρεσιών μιας Βοηθού Μητρότητας είναι να βιώσει η νέα μητέρα την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία της ως μια θετική εμπειρία, γεμάτη όμορφες αναμνήσεις που θα θυμάται για μια ζωή.

Υποστήριξη

Προσφέρει προγεννητική και μεταγεννητική συναισθηματική υποστήριξη.

Ενδυνάμωση

Ενδυναμώνει τη γυναίκα και την ενθαρρύνει να εμπιστευτεί το σώμα της και τις ικανότητές της.

Επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες

Παραθέτει επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την επεξήγηση και συζήτηση πρακτικών θεμάτων που απασχολούν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, προκειμένου να τους βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.

Ενημέρωση για επιλογές

Πληροφορεί και ενημερώνει για τις εναλλακτικές διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, προκειμένου να διαμορφώσει η γυναίκα και ο σύντροφός της ένα πλάνο τοκετού σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις τους.

Προάσπιση δικαιωμάτων

Προασπίζεται τα δικαιώματα της επιτόκου και την ενθαρρύνει να επικοινωνεί τις επιθυμίες, τις απορίες και τις ανάγκες της με τους επαγγελματίες υγείας που την παρακολουθούν.

Υποστήριξη στον θηλασμό

Παρέχει στη μητέρα σημαντικές γνώσεις και πρακτική υποστήριξη γύρω από τον θηλασμό.

Ενεργητική Ακρόαση

Ακούει τους νέους γονείς, τους φόβους, τις ανησυχίες τους και το μοίρασμα της εμπειρίας τους.

Συνεχή φυσική παρουσία

Παρέχει συνεχή φυσική παρουσία, καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού, γνωρίζοντας τη φυσιολογία της γέννας.

Τεχνικές ανακούφισης

Προσφέρει σωματική ανακούφιση, μασάζ και διάφορες φυσικές τεχνικές χαλάρωσης.

Στήριξη του συντρόφου

Στηρίζει τον σύντροφο και τον ενθαρρύνει να ανταποκριθεί στον ρόλο του πριν και κατά τον τοκετό, στον βαθμό που και ο ίδιος το επιθυμεί.

Στήριξη της επιτόκου

Στηρίζει τις επιλογές και τις αποφάσεις της επιτόκου, χωρίς να συμβουλεύει, να καθοδηγεί ή να κρίνει.

Δημιουργία ισχυρού δεσμού

Εξασφαλίζει τις συνθήκες που οι γονείς επιθυμούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός με το βρέφος από την πρώτη στιγμή.

Φροντίδα της μητέρας

Φροντίζει τη μητέρα με μεγάλη ευαισθησία για τις σωματικές και συναισθηματικές της ανάγκες.

Προσαρμογή στις νέες συνθήκες

Συμβάλλει στην προσαρμογή της οικογένειας στις νέες συνθήκες με πρακτική υποστήριξη στη φροντίδα του βρέφους και σε ελαφριές εργασίες του σπιτιού.

Συστάσεις

Παρέχει συστάσεις για άλλους επαγγελματίες στον χώρο της μεταγεννητικής φροντίδας, ομάδες υποστήριξης, επαγγελματίες υγείας, πληροφόρηση, βιβλία.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Μια Βοηθός Μητρότητας δεν είναι μαία, ούτε ιατρικό προσωπικό. Δεν εκτελεί ιατρικές και κλινικές πράξεις, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν συμμετέχει σε κανενός είδους ιατρική πράξη. Λειτουργεί συμπληρωματικά με τους επαγγελματίες υγείας, προς όφελος της μητέρας και του νεογνού.

6 + 5 Λόγοι για να αποφασισεισ

Γιατί να επιλέξεις μια Βοηθό Μητρότητας Τοκετού ή/και Λοχείας

Αναζητάς υποστήριξη, αγάπη και φροντίδα για την περίοδο της μητρότητας; Αναζητάς κάποια άλλη γυναίκα με εμπειρία και εξειδίκευση να φροντίσει εσένα, τη μητέρα, στους νέους σου ρόλους; Να σε ενδυναμώσει και να σε βοηθήσει να βιώσεις τη μητρότητα με έναν θετικό και όμορφο τρόπο; Διάβασε 6 λόγους γιατί να επιλέξεις μια Βοηθό Μητρότητας για τον τοκετό σου και 5 λόγους γιατί να επιλέξεις μια Βοηθό Μητρότητας Λοχείας.

προσθετεσ υπηρεσιεσ

Βοηθός Μητρότητας Τοκετού & Λοχείας

Θέλοντας να προσφέρω σε κάθε γυναίκα και οικογένεια που με εμπιστεύεται μια θετική εμπειρία, γεμάτη όμορφες αναμνήσεις για να θυμάται μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, αυτή του ερχομού και της γνωριμίας με το παιδί της, έχω προσθέσει κάποιες επιπλέον υπηρεσίες για την ιδιότητά μου ως Βοηθός Μητρότητας. 

Η επιλογή των συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι προαιρετική και μπορούν να σχηματίσουν ένα μοναδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών για την περιγεννητική φροντίδα, βιώνοντας όλα τα οφέλη.

Για τον Tοκετό

Για τον Τοκετό

Πλάνο προτιμήσεων τοκετού

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Μασάζ εγκυμοσύνης

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Birth Dance

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Birthlight Prenatal Yoga

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Για τη Λοχεία

Για τη Λοχεία

Πλάνο λοχείας

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Μασάζ ουλής καισαρικής

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Postpartum bones closing ceremony

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Υποστήριξη στον θηλασμό

Πολύ σύντομα με νέες πληροφορίες.

Εγγραφή στο Newsletter "ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ"

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του email σου και μπες στη λίστα του newsletter του “ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ”, για να μαθαίνεις τα νέα, τις δράσεις και τις ειδικές προσφορές για τα μέλη. Η συχνότητα του newsletter είναι τέτοια, ώστε να απολαμβάνεις το περιεχόμενο και να μην δυσανασχετείς με το που βλέπεις τον αποστολέα. Μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα την απεγγραφή σου, όποια στιγμή θελήσεις. 

Επικοινώνησε μαζί μου

Έχεις απορίες ή έχεις ήδη αποφασίσει πώς θα ήθελες να συνεργαστούμε; Επικοινώνησε μαζί μου για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να δημιουργήσουμε μαζί ένα υπέροχο μονοπάτι για κάθε σημαντική στιγμή στο ταξίδι της γονεϊκότητάς σου: από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την καθημερινότητά σου με το παιδί σου!