Βοηθός Μητρότητας Λοχείας

Η Βοηθός Μητρότητας Λοχείας είναι δίπλα στη μητέρα και την οικογένεια. Είναι η φίλη, η μητέρα, η αδερφή, η γυναίκα που προσφέρει σε μια άλλη γυναίκα συναισθηματική υποστήριξη σε μια πολύ απαιτητική στιγμή της ζωής της: την αρχή της γονεϊκότητας. Είναι κατά κάποιον τρόπο η «μαμά» της μητέρας. Μπορεί να προσφέρει πρακτική βοήθεια, χωρίς όμως να είναι οικιακή βοηθός ή νταντά ή να επισκιάζει άλλους ρόλους μέσα στην οικογένεια. Επίσης, εκπαιδεύει και ενδυναμώνει το ζευγάρι στο νέο τους ρόλο ως γονείς. Ο βασικός στόχος είναι μετά από λίγες ημέρες ή εβδομάδες, η μητέρα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση με τη φροντίδα τους βρέφους και να αρχίζει να καλλιεργεί ένα βαθύ δεσμό με το μωρό της, ο πατέρας να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του στην οικογένεια, να γνωρίσει καλύτερα το μωρό και να μάθει να φροντίζει τη σύντροφό του και το μωρό τους.

Τι προσφέρει μια Βοηθός Μητρότητας Λοχείας

Πηγή: www.mitrotita.org

~ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ~

Βασικοί Πυλώνες Υποστήριξης μιας Βοηθού Μητρότητας Λοχείας

Η Βοηθός Μητρότητας είναι μια επαγγελματίας, που έχει εκπαιδευτεί ειδικά να υποστηρίζει τη νέα μητέρα και οικογένεια στους νέους τους ρόλους με τον ερχομό του μωρού τους και να κατανοεί τις μεταβαλλόμενες ανάγκες κάθε μέλους. Η Βοηθός Μητρότητας μπορεί να βοηθήσει με τεχνικές ανακούφισης, να προσφέρει υποστήριξη στον θηλασμό και τη σίτιση με μπουκάλι, και να εξηγήσει τη φυσιολογική συμπεριφορά του νεογνού και τις προσδοκίες που έχει κάθε μέλος της οικογένειας για την μεταγεννητική ανάρρωση. 

Πηγή: www.doula.org

Ελεύθερη μετάφραση & προσαρμογή: Έλενα Γκίκα

01.

Πρακτική Υποστήριξη

Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στις ισορροπίες που υπήρχαν ήδη στην οικογένεια και να χρειάζεται κάποιος χρόνος, ώστε όλα τα μέλη της να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα. Η Βοηθός Μητρότητας μπορεί να βοηθήσει να κυλήσουν πιο ομαλά αυτές οι μέρες με το να βοηθάει στη φροντίδα του βρέφους και σε ελαφριές εργασίες του σπιτιού (π.χ. ελαφρύ γεύμα για τη θηλάζουσα μαμά κλπ).

02.

Συναισθηματική Υποστήριξη

Η μετάβαση στη γονεϊκότητα μπορεί να είναι εύθραυστη και μια Βοηθός Μητρότητας είναι μια επαγγελματίας που γνωρίζει πώς να υποστηρίξει συναισθηματικά τη λεχώνα, με ενεργητική ακρόαση και ενδυνάμωση, ώστε να ακολουθούν το ένστικτό τους και την καρδιά τους. Η ενσυναίσθηση, μια αγκαλιά ή μια καλή παρέα που θα σε κάνει γελάσεις ή να ξεχαστείς μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά. 

03.

Υποστήριξη Συντρόφου και Οικογένειας

Ο ερχομός ενός μωρού σημαίνει ότι πρέπει να βρουν όλα τα μέλη της οικογένειας νέες ισορροπίες για την καθημερινότητά τους. Από τον άλλον γονέα, τους παππούδες και τα μεγαλύτερα αδέλφια. Μια Βοηθός Μητρότητας Λοχείας μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες κάθε μέλους, και μέσα στους υπόλοιπους ρόλους που έχει να προσφέρει, μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την οικογένεια να προσαρμοστεί σε αυτή.

~ ασ μιλησουμε ~

Έχεις απορίες;

Θέλεις να συζητήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο λοχείας που να καλύπτει τις δικές σου μοναδικές ανάγκες και επιθυμίες; 

Επικοινώνησε τώρα μαζί μου και κλείσε ένα ραντεβού.